You are currently viewing Quartetto di spaghetti alla zucca

Quartetto di spaghetti alla zucca

  • Post author:
  • Post category:Recepten

Zondag hadden we bij EkoPlaza in de Weimarstraat in Den Haag twee spaghetti pompoenen gekocht. Voor wie dit niet kent, dit zijn lichtgele pompoenen met een draderige structuur die aan spaghetti doet denken. Door ze eerst te garen kan de ‘spaghetti’ los gehaald worden en kunnen ze met een vulling naar keuze worden aangekleed.

Vandaag, een doodnormale maandag, werd het bij ons weer een volslagen belachelijk maar o zo heerlijke maaltijd. We hadden vier helften; waarom dan niet vier verschillende vullingen maken en samen delen… een beetje zoals bij pizza? Het werd een veel te lange kooksessie, maar het resultaat was fantastisch en absoluut de moeite van het delen waard.

Algemene bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghetti pompoen in de lengte en haal de pitten eruit. Leg de pompoen met de open kant omlaag op een bakplaat en giet er een cm water omheen zodat de opening overal onder water blijft. Plaats de pompoenhelften 45 min in de oven. Maak intussen de vulling. Haal de pompoen uit de oven, schraap met een vork de ‘spaghettidraden’ los en meng deze met de vulling. Plaats vulling en garnering terug in de nu lege pompoen en plaats nog 15 minuten terug in de oven. Garneer met verse kruiden en passende bijgerechten.

Chorizo/ui/gerookte knoflook/Haloumi kaas

Neem een cm of 10 chorizo, snij in de lengte in vieren en vervolgens in kleine kwart ronde plakjes. Bak deze rustig tot de olie eruit komt en voeg gesnipperde uien toe. Snij de gerookte knoflook en de Haloumi kaas maar hou beiden apart. Zodra de uien klaar zijn, laat afkoelen in een bakje. Meng met overige ingrediënten en de spaghetti en plaats de pompoen 15 minuten terug in de oven. Garneer met verse bieslook.

Kindneybonen/cherrytomaat/gerookte knoflook/geroosterde specerijen

Giet een blik kidneybonen af en spoel goed af onder koud water. Rooster in en droge koekenpan komijnzaad, sechuan peperkorrels, zwarte peperkorrels en chilipoeder tot het licht begint te walmen. Vijzel de warme specerijen tot een fijn poeder en bestrooi de kidneybonen. Voeg een blik cherrytomaten toe evenals een paar tenen in plakken gesneden gerookte knoflook. Meng met de spaghetti, vul de pompoen en maak af met een handje geraspte parmezaan en verkruimelde verse schapenkaas (Mecorino). Plaats nog 15 minuten in de oven en garneer met verse koriander.

Tonijn/kappertjes/gedroogde tomaat/dille

Giet een blik tonijn af en meng met een handje kappertjes, wat gesneden gedroogde tomaatjes en vers gesneden dille. Meng met de spaghetti, vul de pompoen en maak af met verkruimelde verse schapenkaas (Meccorino). Plaats nog 15 minuten in de oven en garneer met verse dille.

Spinazie/tomaat/knoflook

Snij een bol verse knoflook in plakjes en bak rustig in olijfolie. Voeg wilde spinazie toe en laat slinken. Snij een paar verse tomaten grof en voeg ze toe. Maak op smaak met zout en peper.. Meng met de spaghetti, vul de pompoen en maak af met verkruimelde verse schapenkaas (Meccorino). Plaats nog 15 minuten in de oven en garneer met verse basilicum.

 

We hadden verwacht dat dit veel te veel zou zijn voor vier personen, maar op een klein restje na is alles opgegaan en we hebben er samen echt van zitten smullen. We hebben vooraf aan de kinderen gevraagd om te onthouden welke spaghetti pompoen het lekkerst zou zijn… we kozen allemaal voor een andere pompoen en kunnen dus constateren dat ze alle vier op hun eigen manier even lekker en bijzonder waren.