You are currently viewing Hoe een kalfje in 2 dagen de wereld rond ging

Hoe een kalfje in 2 dagen de wereld rond ging

Dag 1: Schotland – Zweden – België

Het was zondag, winters, koud en we hadden zin om een lekkere stoofpot te maken. Normaliter doen we dat met rode wijn en fond of met tomaat in de saus. Dit keer bedachten we iets anders. We zouden een Belgische stoofschotel maken van kalfswangen met wortel, pastinaak, spruitjes en trappistenbier. Ik wilde echter het vlees afblussen en niet de cognac maar een fles Ardbeg Wee Beasty (super sterke rokerige Islay Single Malt Whiskey) staarde me aan.

Zodoende begon het kalfsvlees in Schotland om daarna heerlijk te stoven in Zweedse runderfond en Belgisch trappistenbier.

Bij opdienen bleek de ‘saus’ meer ‘soep’ en hebben we vlees en groenten opgeschept en geserveerd met prachtige bietensalade en stoofpeertjes.

Dag 2: België – China – Japan

De vulling was nog lang niet op en dus hebben we voor de lunch de ‘soep’ gezeefd en de groenten en het vlees opgegeten met het restant salade.

Voor de avond hadden we dus een volle pan bouillon en we hadden/kregen zin in een lekkere volle schaal Japanse Ramen.

Echter, we hadden geen noodles meer. Alex French Guy Cooking heeft een tijdje terug een video opgenomen over de veelzijdigheid van rijstvellen. Hier kunnen we noodles van maken en die hebben we altijd in huis.

Al kijkend naar de video besloten we tot een ander plan en we hebben heerlijke ‘Japanse ramen zonder noodles met super crispy rijstvellen’ gegeten.

Op smaak gebracht met rode peper en Japanse sushi peper, maar met een hint van Schotse single malt, Zweedse bouillon, Belgische Trappist en Hollands kalf.

💩 Eet smakelijk!!! 💩