You are currently viewing Vegan chocolademousse zonder suiker

Vegan chocolademousse zonder suiker

Hallo hier spreekt Yara gisteren was mijn verjaardag feestje en ik ging daar voor uiteraard koken en dus had ik in de ochtend dat koken nog in mijn vingers zitten dus vroeg ik aan mijn ouders of ik mocht koken. mijn vader ging gelijk naar deze blog maar ik was het er niet mee eens. ik wou iets nieuws proberen, dus ik ging gewoon ouderwets op safari op zoek naar :makkelijke gezonde toetjes en toen kwam ik deze lekkere chocolademousse tegen en ik bezocht de site van deze personen die dit hadden ge maakt en vroeg of ik dit mocht maken. mijn vader en moeder vonden dat prima (als ze maar eerst hun koffie mochten opdrinken). dus toen begon ik maar met maken.

de ingrediënten waren makkelijk :

 • 2 avocados
 • cacao poeder naar smaak
 • 2 bananen

ik dacht dat het super zou worden maar het was zo smerig als mogelijk was. ik bedacht wat lekker zou zijn en bedacht wat nieuws:

 • 2 avocados
 • cacao poeder naar smaak
 • 2 bananen
 • en ahorn siroop net zo veel als cacao poeder

bereiding :

 1. prak de twee bananen tot mousse en doe ze in een pan (je kan ook een mixer of blender gebruiken).
 2. snij de avocado en haal de pit er uit. lepel de avocado uit en doe de inhoud bij de banaan
 3. voeg cacao en ahorn toe
 4. mix dit met de hand mixer/blender/mix bak.
 5. proef of het lekker is.
 6. is het lekker doe dan het mengsel ineen bak en doe die in de koelkast.
 7. is het nog niet lekker pas het aan tot het lekker is.
 8. als je denkt dat de mousse goed is haal hem dan uit de koelkast en deel hem op in porties. of eet het lekker zelf op
 9. voeg als je dat fijn vind wat fruit toe.
 10. eet alles lekker op en geniet er van
 11. deze opdracht is extra maar ik zou graag willen weten wat jij hebt gedaan: liet je het als het recept hier staat of paste je het aan? laat het alsjeblieft horen in de reacties!!!!

ik liet mijn broer, vader en moeder proeven en zij zijden: Yara beter kan je er niks meer aan doen. of: Yara je staat in mijn top 6 chocolademousse koks.

ik was heel blij om all die dingen te horen dus nam ik zelf ook een klein hapje en het was te lekker om echt te zijn. dus gaan wij dit nog heel veel vaker maken. ik ben blij dat jullie dit hebben ge lezen en ik hoop dat jullie nog een paar andere recepten proberen.

dit was Yara op Shit-happens.eu en ik hoop dat jullie dit recept ook gaan proberen. doei doei!!!