You are currently viewing Goed nieuws, reden voor een feestje!!!

Goed nieuws, reden voor een feestje!!!

Net als voorgaande jaren ging het aan het eind van de winter weer wat minder met Yara. Van klachten was niet echt sprake, maar we voelden wel dat het niet echt helemaal lekker ging.

Ontlastingsonderzoek gaf een waarde boven de 350 op calprotectine. Een zeer duidelijk signaal voor een actieve opvlamming van ontsteking. De MDL arts was totaal niet onder de indruk (“met haar diagnose…” of “het is tenslotte ook >800 geweest, dit valt toch wel mee”), wij hadden er maximaal de balen van. We hadden verslapping van discipline toegelaten, we wisten wat ons te doen stond.

Gisteren kwam de uitslag van een tweede meting, slechts 3 maanden later. Calprotectine 6, oftewel een volledig gezonde darm!!! Dit is de derde keer dat we puur door discipline van dieet de ontsteking hebben beteugeld.

We hebben niets tegen Yara gezegd en een verrassingsfeestje voor haar georganiseerd. Vrienden te eten, cadeautjes en een heus Shit-Happens toetje. Yara staat altijd voor iedereen klaar, nu stond zij in het zonnetje. Heel onwennig, maar ze genoot met volle teugen. Voldaan en trots is ze gaan slapen en dat is precies wat wij nu ook gaan doen.

💩 welterusten 💩