You are currently viewing Gezonde volgende generatie start voor de zwangerschap

Gezonde volgende generatie start voor de zwangerschap

Gisteren liep ik met Yara naar kinderboerderij. We hadden gesprek over menselijk lichaam. “Weet je mama, een mens moet men zien als een boom. Een boom groeit uit een zaadje, ook een baby ontstaat uit zaadje”. Het klopt helemaal, want als je een zaadje plant en het de juiste verzorging biedt, groeit het uit tot een sterke en gezonde boom. Wellicht is het ook belangrijk dat het zaadje van een sterke en een gezonde “mama/papa” boom vandaan komt. Wellicht is het e.e.a. gecodeerd in het DNA van dit zaadje. Zouden de ‘weersomstandigheden’ (stress/trauma’s uit verleden) ook van belang zijn. En wat als de boom een virus krijgt??

Zo puur is de gedachtengang van een kind. Op welk moment leren we het af, in de puberteit?

Als het ook zo met de mens gaat, dan is het juist van belang dat men bewust leeft vóór dat iets mis gaat, of voor dat een liefdevol stel mensen de bewuste keuze maakt om een volgende generatie op deze wereld zetten.

Toen Yara ziek werd, is onze wereld alweer op z’n kop gezet, toch zijn we schouder aan schouder door gegaan. We hielden elkaar overeind, met ups en downs, we bleven elkaar motiveren en steunen. We zijn een team! Niemand zal ons begrijpen als men zelf geen (chronische)ziekte van dichtbij heeft meegemaakt.

Een van de belangrijkste adviseurs voor mij (voor ons) is Gosia. Ze leerde mij een gezonde soep maken, gaf tips mbt vitaminen en supplementen, vele boeken en ze naam me mee naar een lezing over gezonde voeding van Rieneke Dijkinga.

We zijn gelukkig, dankbaar en trots. Dankbaar voor alle goede mensen om ons heen, dankbaar en trots op onszelf. Gelukkig met iedere moment dat we samen zijn.

Nu nog gezondheid… daar werken we aan, alvast voor de volgende generatie, zaadjes!