You are currently viewing Bieslookbloemboter

Bieslookbloemboter

Vandaag waren we bij onze favoriete biodynamische boerderij: Bieslandhoeve in Delfgauw. In de weilandwinkel lagen om te proeven de bloemen van bloeiende bieslook. De smaak laat zich het best omschrijven als hele sterke bieslook met toch iets van bloesem. We namen 1 bloemetje mee… omdat het kon. Onderweg naar huis bleef de smaak in mijn mond en was ik toepassingen voor deze bloemen aan het bedenken. Het eerste dat in mij op kwam was, natuurlijk, salades. De smaak is echter wel heel heftig en kan dan al snel overheersen. Ter garnering van Soep is ook een prima alternatief of als onderdeel van een kruidendip op basis van olijfolie. Het werd het allemaal niet. Thuis aangekomen ging ik de keuken in en het werd Bieslookbloemboter.

  • 100 gram biologische roomboter
  • Een flinke scheut echt goede olijfolie
  • Een teentje biologische knoflook
  • 1 bieslookbloem… had ik er maar meer meengenomen… meer zou prima kunnen
  • Vers gemalen peper
  • Gerookt zout naar smaak. We hebben Maldon in de kast en gerookt Deens zout van Ekoplaza, in de boter heb ik de laatste gebruikt maar beiden zijn heerlijk.

Gisteren heb ik samen met Yara gluten-arm biologisch zuurdesembrood gebakken:

Het resultaat was fantastisch. Het enige wat het nog beter had kunnen maken was wanneer het brood warm uit de oven zou komen. Deze was van gisterenavond, maar morgen hebben we er weer eentje en de buurman heeft bieslookbloemen in zijn tuin staan 🙂